רפטינג בלתי נשכח בנהר סטרומה עם מועדון הרפטינג אדונצ'ר נט | Adventure Net

Клуб за екстремни спортове Adventure Net. Запазете вашето желано приключение с нас.

Top
рафтинг трип Струма

רפטינג בלתי נשכח בנהר סטרומה עם מועדון הרפטינג אדונצ'ר נט

רפטינג בלתי נשכח בנהר סטרומה עם מועדון הרפטינג אדונצ'ר נט

50 BGN per person

Рафтинг по р. Струма – време за вълнуващо приключение и много емоции!

Изживейте невероятното приключение - Рафтинг по река Струма

Рафтингът в България вече се утвърди като активност, която носи много усмивки, радост и адреналин… и в същото време може да се сподели с приятели, семейство и колеги!

Рафтинг по река Струма организираме всеки ден – понеделник до неделя, от месец Март до Ноември. 

През почивните дни спусканията по река Струма се провеждат във фиксирани часове: първо спускане в 10:00ч., обедно в 13:00ч., и последно за деня в 16:00ч.

През делнични дни при интерес можем да организираме спускания в удобен за вашата група час.

Рафтинг спускането стартира от рафтинг кемп Адвенчър Нет,  без излишни трансфери и изчакване. На финала на трасето е осигурен моментален транспорт на всички участници обратно до базата. Най-новата екипировка ще ви бъде предоставена суха преди да влезете в реката.

Посрещане

С радост ще ви посрещнем в нашата база – рафтинг кемп Адвенчър Нет (на 130 км от София и 40 км от Банско)! Ще имате възможност да се насладите на свежестта на боровата гора, а от нашия бар можете да изберете подходяща за сезона напитка 🙂 Ще се запознаете с екипа от рафтинг гидове, които ще се грижат за вашето добро настроение и незабравимо приключение!

Инструктаж

Следват въвеждащ инструктаж относно екипировката за рафтинг и екипиране. Екипировката включва неопренов костюм, каска, спасителна жилетка, гребло и неопренови боти. След проверката на екипировката е основния инструктаж за начина на гребанe, командите подавани от гидовете, поведението в лодката и правилата за безопасност, когато се извършва и разделянето по лодки. Рафтовете са с вместимост 4, 6 или 8 места в зависимост оот големината на групата и на самата лодка.

Същинско провеждане

Самото спускане или престоя във водата е около 1 час и 30 минути. Трасето започва директно от базата на Адвенчър Нет,  а връщането се осъществява с микробуси, които чакат лодките на края му.

Цялата програма е 3 часа, като са включени инструктаж, екипиране и рафтинг спускането.

Трудност на трасето за рафтинг по река Струма

Рафтинга се провежда в Кресненското дефиле, като самия рафтинг маршрут е с обща дължина 12км – възможно най-оптималното трасе, което минава през най-красивите бързеи.
Основното трасе е категория клас 3 по Международната шестобална скала на трудност на IRF;

Освен това има и леко трасе клас 2 по Международната шестобална скала на трудност, което  се прави при високо ниво на водата или по специална заявка.

При избора на трасе безопасността ни е приоритет.

За кого е подходяща програмата?

Рафтинг програмата е подходяща както за начинаещи, така и за такива, които вече имат опит с гребането – ще се радваме да ни информирате за вашия предишен опит при записване. През летните месеци – обикновено от средата на Юли, можете да се възползвате от програмата ни за Семеен Рафтинг. Рафтинга като активност може страхотно да се комбинира с празнични поводи като рожден ден, ергенско или моминско парти, дипломиране, а защо не и за вашата сватба? 🙂 Адвенчър Нет има опит в органзииране на разнообразни Рафтинг Игри във връзка с тиймбилдинг събития.

Цената включва:

 • пълна екипировка: рафтинг лодки, спасителни жилетки, неопрени (сухи!), якета, каски, гребла, боти (обувки за вода). Екипировката е по размери за всички.
 • трансферът от финала до базата се извършва веднага след спускането без излишни трансфери и изчакване.
 • професионални инструктори, лицензирани към Международната рафтинг федерация

Цената не включва:

 • снимки
 • видео
 • храна и напитки
 • спален чувал и палатка

* Тези опции могат да ви бъдат предоставени след предварителна заявка и допълнително заплащане

Пълноводието на река Струма я прави най-подходящата река за рафтинг в България.  Реката предоставя забавление за всички. В началото на рафтинг сезона, ранната пролет, когато снегът се топи, тя гарантира много адреналин за по-смелите, а през лятото и есента предоставя спиращи дъха гледки в сърцето на уникалното Кресненско дефиле.

 • Адвенчър Нет е първият рафтинг клуб в България. В него работят дългогодишни професионалисти и ентусиасти за равитието на рафтинг и каяк спорта на местно ниво, както и запознаването на широката общественост с него.
 • Маршрутът включва най-атрактивното трасе от Кресненското дефиле.
 • Всички наши инструктори и трип лидери са сертифицирани за водачи на рафт лодки в бързи води от Международната Рафтинг Федерация
 • Професионална рафтинг екипировка, която ще ви бъде предоставена чиста и суха преди да влезнете в река Струма
 • Собствена рафтинг база на р. Струма със стена за катерене, въжена градина, бар, кухня, паркинг, съблекалня, душ и тоалетна
 • На финала на трасето осигурен от нас транспорт на всички участници без излишно изчакване
 • Без носене на лодки
 • И не на последно място може да се спуснете заедно с нашия отбор – осем кратните шампиони на България и няколкократни шампиони на Европейската купа!!!
За повече информация препоръчваме да прегледате секцията с най-често задавани въпроси.
За по-любопитните и нетърпеливите пък сме подготвили виртуална разходка в къмпинга и на части от реката 🙂

Открийте следващото си приключение и го направете запомнящо се!

Ако смятате, че това преживяване е точно за вас, не пропускайте да се свържете с нас:

0 Reviews
 • Departure/Return Location
  מחנה רפטינג הרפתקאות נטו
 • Dress Code
  בגדים מומלצים: מומלץ להביא מגבת ובגד ים
 • Included
  ביטוח
  העברות באתר
  מדריך
  ציוד
 • Not Included
  מדריך
  ציוד

Tour Location